Sinds kort kun je het historische en recente verleden van Oostburg leren kennen met een QR-code. De wandeling van 5 km brengt je langs memorabele locaties uit de geschiedenis, gebouwen met hun verleden en heden, maar ook kom je meer te weten over markante personen die iets voor Oostburg betekend hebben. Zo leer je dat de toren van de hervormde kerk pas jaren later op de kerk geplaatst werd, omdat er tijdens de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog onvoldoende stenen waren. En wist je dat Oostburg maar liefst 16 keer verwoest werd sinds de Noormannen? Na de wandeling heeft de ‘shake-hands architectuur’ geen geheimen meer voor je รฉn heb je tal van verborgen plekjes ontdekt.

๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐—ต๐—ฎ๐—น๐—ฒ๐—ป ๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ต๐—ฎ๐—น๐—ฒ๐—ป

Truus van den Boogaard is de bezieler van deze wandeling. โ€œVรณรณr corona kon je Oostburg ontdekken onder leiding van onze gids Guus Langeraert die een schat aan kennis heeft over Oostburg. Wij, als Stadsraad, vonden dat de verhalen niet verloren mochten gaan.” Truus is secretaris van de Stadsraad Oostburg, heeft een hart voor geschiedenis, is geboren in Oostburg maar lange tijd weggeweest. Toen ze terugkwam hoorde ze zoveel onbekende historische feiten over Oostburg. โ€œIk was zo benieuwd naar de verhalen achter de verhalen, dat ik besloot een werkgroep op te richten samen met Guus Langeraert en Peter Pielaet. Zo kwam deze QR-code wandeling tot stand. Hiermee willen we ook benadrukken dat het achterland zoveel moois te bieden heeft; Zeeuws-Vlaanderen is veel meer dan strand en duinenโ€.

๐—ฆ๐—ฐ๐—ฎ๐—ป รฉ๐—ป ๐—ด๐—ฎ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜„๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—น

Scan de QR-code in de foto en download de route. De route bestaat uit 17 punten waar je telkens een QR-code kunt scannen. Per punt kun je kiezen uit een gesproken tekst of je kunt de info, aangevuld met historische fotoโ€™s lezen. De flyers zijn verdeeld in Oostburg en liggen daarnaast bij verschillende vakantieparken aan de kust.