De oude watertoren voor de oorlog

Na de oorlog werd hier een nieuwe watertoren gebouwd die in 1950 gereed kwam. Deze toren is 56 meter hoog. Bij helder weer is er bovenop de toren een prachtig uitzicht over het West Zeeuws Vlaamse vlakke landschap. De schepen op de Westerschelde kun je zien varen.

Op deze locatie stond eerst een andere watertoren die in 1942 gebouwd is. Tijdens de oorlog gebruikten de geallieerde bommenwerpers deze toren als baken tijdens hun vluchten van Engeland naar het Duitse Ruhrgebied om daar hun verwoestende lading bommen te laten vallen op de fabrieken.

In 1944 werd deze watertoren door de Duitsers met springstof verwoest.

De nieuwe watertoren

In 1993 heeft kunstenaar Johnny Beerens uit Breskens hier een schitterend kunstwerk op aangebracht, genaamd “de Bron”. Uit een ” uit de wand sijpelen waterdruppels naar beneden. Dit kunstwerk wordt veelvuldig gefotografeerd door bezoekers van over de hele wereld!

Aan de overzijde van de rotonde kan men middels een verrekijker een zeer gedetailleerde blik werpen op het kunstwerk.

Als u ervoor kiest om naar de rotonde te gaan om met de verrekijker naar de “druppels” te kijken, loop dan terug door de industrieweg en ga op het eind linksaf richting rotonde.
Met behulp van onderstaand kaartje kunt u naar het volgende punt, van de rode naar de blauwe stip…… of naar keuze eerst via de groene pijlen naar de verrekijker.