Winterfair Oostburg zaterdag 16 december

Het nieuw ingerichte centrum en de Markt van Oostburg worden op zaterdag 16 december in een wel heel bijzondere winterse sfeer gehuld. Standhouders heten bezoekers welkom in hun sfeervolle en gezellig ingerichte kraampjes op de Winterfair in Oostburg.

‘Vlak na de zomer ontstond het idee om in de decembermaand een winterfair te organiseren voor de inwoners van Oostburg en het winkelend publiek uit de regio’, vertelt Berry Akster, van Good & Tasty. Mijn vrouw Christa en ik besloten om met het idee aan de slag te gaan. Vervolgens hebben we  een aantal collega-ondernemers benaderd om de krachten te bundelen. Samen met Rik en Annet (H.J van Immerzeel Stofferingen), Mike en Corrien (Eigenwijs eten & drinken) en Ruud en Lineke (Schoenmakerij van Caldenborgh) hebben we de koppen bij elkaar gestoken. We kwamen al vrij snel tot de conclusie dat er genoeg potentie in Oostburg aanwezig is om dit evenement succesvol te maken.’

Kom in de feeststemming

Het centrum zal deze dag worden afgesloten voor verkeer om gevuld te worden met heel veel marktkraampjes. De feestelijk aangeklede kraampjes worden gevuld door om en nabij de 100 exposanten met de meest uiteenlopende artikelen. Producten die je niet overal ziet; Lekker, inspirerend, mooi, creatief en authentiek! Van cadeauartikelen, uiterlijke verzorging, streekproducten, sieraden, accessoires tot en met wijnen, chocolade en delicatessen! De Winterfair biedt niet alleen een podium aan lokale ondernemers, ook ambachten en ondernemers uit de regio presenteren zich aan het publiek. Verschillende exposanten laten het vakmanschap zien door middel van demonstraties en modeshows.

Activiteiten voor jong en oud

De hele dag klinken er niet alleen kerstliedjes uit de speakers maar loopt er ook een dweilorkest door het centrum, is er bij muziekwinkel Musicsande een pop-ensemble te bewonderen en zal Popkoor Xing op geheel eigen wijze de Winterfair afsluiten. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen samen met hun ouders een ritje maken in een koets met paarden, op de foto (in de sneeuw) met verschillende artiesten, zich uitleven op het springkussen, een roofvogelshow bezoeken of genieten van een levend standbeeld, circus Bollo of Madame Tic-Tac, zij verplaatst zich enkel door het publiek als iemand haar letterlijk met haar sleutel opwindt.

Erwtensoep en Glühwein

Bij de Oostburgse horecazaken kun je je heerlijk opwarmen onder het genot van een warme kop erwtensoep. Of genieten van een kopje koffie met iets lekkers, een glas glühwein of warme chocolademelk met slagroom. Kortom, voor de bezoekers is de Winterfair in Oostburg dé kans om nieuwe ideeën en suggesties op te doen voor de aankomende feestdagen. Een gezellige dag uit voor het hele gezin waarbij je ook nog eens de kans krijgt om alvast de cadeaus voor Kerst in huis te halen. Wij hebben er nu al zin in: Knapperende vuurkorven, de geur van gebak en glühwein, prachtige kraampjes en heel veel gezelligheid…Dit mag je niet missen!

De Winterfair op zaterdag 16 december in het centrum van Oostburg start om 11.00 uur en duurt tot 18.00 uur.