Start een WhatsApp-groep in de buurt!

Het gebruik van WhatsApp-buurtpreventiegroepen wordt steeds populairder. Deze groepen zijn de extra ogen en oren in een buurt. Zodra bewoners iets verdachts zien of horen, zoals (vermoedens van) inbraak, oplichting, vernieling, straatroof, bedreiging of mishandeling, dan kunnen zij dit melden in de WhatsApp-groep van de buurt. Op die manier is iedereen in de buurt op de hoogte. Belangrijk om te weten: Dit staat los van het feit dat bewoners, bij een verdachte situatie, altijd eerst de politie dienen te bellen.

Het gemeentebestuur van Sluis stimuleert en ondersteunt de oprichting van WhatsApp-buurtpreventiegroepen, door bijvoorbeeld standaard brieven te verzorgen en stickers, welke op de ruiten/deurposten van woningen en deelnemers geplakt kunnen worden, beschikbaar te stellen. De oprichting van een WhatsApp groep is en blijft een burgerinitiatief. Wil jij een groep oprichten? Neem dan contact op met de gemeente Sluis.

In de gemeente Sluis zijn momenteel drie groepen aangemeld op www.wabp.nl. Dit zijn er twee in IJzendijke en één in Aardenburg. Ben jij de initiatiefnemer van één van deze groepen en wens je advies of ondersteuning, neem dan ook contact op.

In principe is de WhatsApp-groep ‘stil’, tenzij er iets aan de hand is in de straat/wijk. In een WhatsApp-groep kunnen maximaal 256  personen. Het is belangrijk goede afspraken te maken met alle deelnemers van de WhatsApp groep. Kijk voor meer informatie over de werking van een WhatsApp-buurtpreventiegroep op: www.wabp.nl