Raamschilderingen

Wie winkelt in Oostburg heeft waarschijnlijk al gezien dat de etalages ons nu wel extra uitnodigen om er eens goed in te kijken. Naast al het moois wat de diverse winkeliers te bieden hebben, kunnen toeristen en inwoners ook nog eens genieten van raamschilderingen van verschillende mooie plekjes in West Zeeuws Vlaanderen!

De jonge en opkomende kunstenaar Raphael Vanderhaegen, van RVdesign heeft op verzoek van de winkeliersvereniging een twintigtal etalages voorzien van kleurrijke raamschilderingen die de mooiste plekjes van ons stukje Zeeland laten zien. Zo zien we onder meer de watertoren, het grote Gat, de Kerk van St. Kruis, de jachthaven van Breskens, de radartoren in Cadzand, de Struisvogelboerderij en de Kaaipoort in Aardenburg.

Raphael is een echt natuurtalent, heeft naar eigen zeggen zijn opleiding nooit afgemaakt maar kan prachtig tekenen en is enorm creatief. Hij doet allerhande muurschilderingen voor bedrijven en particulieren. Hij schildert daarnaast op objecten, kleding, oude floppy’s, meubels noem maar op. Inmiddels is Raphael al aardig bekend in de streek en heeft in de buurt veel werk. Kijk gerust eens op zijn facebookpagina.

De raamschilderingen bij de Oostburgse winkeliers zijn de hele zomer nog te bewonderen. Ga eens kijken en laat je inspireren en breng bij wat minder weer eens een bezoekje aan één van die mooie plekjes die onze streek rijk is!