Kennis maken met de nieuwe Stadsraad Oostburg.

In een zo goed als volle aulazaal van het Zwin College te Oostburg presenteerde zich afgelopen dinsdagavond de nieuwe Stadsraad Oostburg.

Het enthousiaste team stelde zich persoonlijk voor en via een powerpoint presentatie werd deze kennismaking begeleid.

Het nieuwe team bestaat uit Bob Dierkx, Lau Polfliet, Truus van den Boogaard, Ko van den Bosse, Alexander van Waesberghe, Nicole Riemens, Evert Hermans, Paul Timmers en Marieke Tur.

De opkomst met ruim 80 mensen was geweldig en het publiek werd in de gelegenheid gesteld over diverse onderwerpen vragen te stellen en te discussiëren. Hier werd ruimschoots gebruik van gemaakt zodat tientallen onderwerpen aan bod kwamen. Op niet alle vragen kon een passend antwoord gegeven worden maar het nut van een Stadsraad werd eens temeer bewezen. Een schakel van de burger naar de overheid.

De avond werd bijgewoond door de kersverse burgemeester Marga Vermue die van de gelegenheid gebruik maakte zich op een sympathieke wijze voor te stellen. Wethouder Chris van de Vijver completeerde de gemeentelijk aanwezigheid.

De pauze werd opgeluisterd door een aansprekende voorstelling van Kolonel Ledel in passend tenue. Deze voerde in 1830 het bevel over West Zeeuws Vlaanderen en verdedigde Oostburg tegen de opstandige Belgen. Op humoristisch manier riep Kolonel Ledel de Oostburgers op zich in te zetten voor hun stad.

De avond werd besloten met gezellig napraten onder een hapje en een drankje.

Kortom, een uitstekende start van en voor de nieuwe Stadsraad Oostburg!