Geen extra verlichting op Kaas en Broodsedijk in Oostburg

OOSTBURG – De Kaas en Broodsedijk in Oostburg krijgt geen extra verlichting. De stadsraad signaleerde dat fietsers en wandelaars zich er in de avond onveilig voelen, maar burgemeester en wethouders van Sluis vinden meer lantaarnpalen niet nodig.

De dijk begint in het verlengde van de Langestraat en loopt tot aan de Philipsweg. In de huidige situatie staan er lantaarnpalen op drie plaatsen, vanwege de verkeersveiligheid. Ter hoogte van de straat Melkweg, tussen supermarkt Lidl en het  woonhuis op de dijk en bij de oversteekplaats bij de Philipsweg. Op de rest van de dijk zijn geen afwijkende verkeerssituaties zoals kruisingen of bochten. Extra verlichting is daarom niet noodzakelijk, vinden B en W.

De gemeente Sluis wil daarnaast besparen op energieverbruik en wil juist minder verlichting in de openbare ruimte. Ook kunnen voetgangers en fietsers in de avond en nacht een alternatieve route nemen. Het naastgelegen natuurgebied het Groote Gat is nog een reden om de dijk niet extra te verlichten, dat is storend voor de dieren in het gebied.

Bron: PZC