Einde Nieuwsbrief Aantrekkelijk Oostburg

Lezers van de Nieuwsbrief Aantrekkelijk Oostburg

 

In de laatste nieuwsbrief van Aantrekkelijk Oostburg (nr. 35) heeft U kunnen lezen dat het verzorgen van een nieuwsbrief overgedragen wordt aan de Stadsraad Oostburg.

Als Stadsraad Oostburg hebben wij de afgelopen maanden goed nagedacht over een aantal zaken en zijn wij tot de conclusie gekomen dat het verspreiden van een nieuwsbrief die 4 à 5 maal per jaar uitkomt niet die actualiteit kan bieden voor de inwoners die wij als stadsraad wensen.

Wij willen ons besluit graag nader toelichten:

 • Het digitaal opmaken van een nieuwsbrief kost per uitgave € 150,-. Het budget wat de stadraad per jaar te besteden heeft is daarvoor ontoereikend.
 • De nieuwsbrief zou alleen in digitale vorm verspreid worden. Wij hebben geen mogelijkheid om op goedkope wijze kopieën te printen of laten drukken en die verspreiden.
 • Voor actueel nieuws is een nieuwsbrief die eens in de ca. drie maanden uitkomt niet geschikt en in feite verspreid je oud nieuws dat op de website en facebook al lang gepubliceerd is.
 • Het uitbrengen van een nieuwsbrief kost redactioneel veel tijd. De stadsraad bestaat uit vrijwilligers en juist daarvan zijn er steeds minder beschikbaar. De beschikbare tijd die wij hebben gebruiken wij liever om echte issues met betrekking tot de leefbaarheid aan te pakken.
 • Een uitsluitend digitale nieuwsbrief kent dus alleen digitale abonnees. Deze zijn in bezit van een e-mailadres en hebben te allen tijde toegang tot onze website. Veel mensen hebben ook een facebook account, de sociale media zijn niet meer weg te denken vandaag de dag.

Wat willen wij U bieden:

 • De website zal worden aangepast en wordt actueel bijgehouden met informatie van de stadsraad en een overzicht van evenementen in Oostburg.
 • De facebookpagina neemt in ieder geval alle berichten van de website over, maar kan nog sneller informeren, omdat daar ook informatie van anderen die betrekking hebben op Oostburg gedeeld kan worden en er interactie met de bezoekers kan plaatsvinden.
 • De mailadreslijst gebruiken om de abonnees te informeren over zaken die de stadsraad betreffen. Denk daarbij aan uitnodigingen voor evenementen en bijeenkomsten.

Wat wilt U:

 • U kunt zelf regelmatig de website van de Stadsraad Oostburg bezoeken. stadsraadoostburg.nl
 • Met een facebook account kunt U op de pagina van de Stadsraad aangeven “vind-ik-leuk”. U krijgt dan melding in facebook als er een nieuw bericht geplaatst is. Ook kunt U interactief reageren op berichten met mede inwoners. facebookpagina Stadsraad Oostburg
 • Als U ook mails van ons wilt ontvangen kunt U zich hiervoor aanmelden via info@stadsraadoostburg.nl

Wij beseffen dat het niet kunnen continueren van de nieuwsbrief in de huidige vorm voor velen een gemis zal zijn, maar hopen op Uw begrip hiervoor. We hopen U hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en uiteraard zijn wij altijd bereikbaar via info@stadsraadoostburg.nl

Met vriendelijke groet,

Bestuur Stichting Stadsraad Oostburg