Nieuwe exposities ingericht

In het pand van Fierens, hoek Nieuwstraat/Raadhuisplein van 8 februari  tot ongeveer 10 mei 2019 exposeert Willem van Vulpen uit Groede zijn schilderijen en in het pand op de Markt 21 exposeert glassierkust Eljohara uit Hoek van 16 februari tot ongeveer 17 mei 2019 glasobjecten.


  

Elly, Joke en Rafke vormen samen, glassierkunst ELJOHARA.

Zij maken van oud glas (vensterglas, oude lampen, vazen en andere glazen voorwerpen) nieuwe objecten. Al met al dus, recycling.

Het glas wordt in klein of grotere stukken gesneden en in of op een vorm (mal) of plaat gelegd. Deze mal wordt eerst met een laag behandeld zodanig dat het glas er niet aan vast kan bakken.
De mallen en platen gaan de oven in en worden ± 5 uur gebakken. Dit gebeurt op een temperatuur van tussen de 750 en 800 graden.

Eenmaal die temperatuur bereikt, gaat de oven open en wordt het geheel afgekoeld tot dik 500 graden. Dan gaat de oven dicht tot de volgende dag.

Het is iedere keer een verrassing. Niet alle glas is geschikt dus er zijn ook af en toe teleurstellingen. Intussen denken veel mensen mee en staan er regelmatig verrassingen aan de voordeur.

De mogelijkheden zijn onbeperkt en  Elly, Joke en Rafke genieten er zelf enorm van en hopen dat ook anderen hun werk kunnen waarderen.

 

Voor contact of inlichtingen bel: mevrouw Moerman, tel: 0115-441213 Hoek.


   

Willem van Vulpen is woonachtig in Groede en is altijd werkzaam geweest in de horeca .

Sinds 2000 is hij begonnen met Pastelkrijt en er zijn inmiddels ook werken met acrylverf.

Tijdens het werken komen zijn gevoelens op papier, hij mengt de kleuren met zijn handen zodat deze het mooi in elkaar overlopen.

Het komt spontaan, werken met een thema doet hij niet. Willem is autodidact en met deze expositie wil hij zijn werk tonen.

 

Meer informatie: email: 4503ar10@hetnet.nl of tel : 0117-308281  of  06 53427251